info

1/10

Film screening ‘Haack: The King of Techno’ (Philip Anagnos)
Documentaire over leven en carrière van de Canadese avant-garde componist Bruce Haack.

Lubomyr Melnyk (can)
Lubomyr Melnyk is een van de belangrijkste vernieuwers op het gebied van moderne pianocompositie, maar lijkt de laatste jaren tussen het net van de hedendaagse muziekgeschiedenis te glippen. Hij ontwikkelde een nieuwe taal voor het instrument, dat hij “continuous music” doopte. Daarbij speelt hij extreem vlug met een gemiddelde van dertien noten per seconde. Tegenover de minimalistische tendens van de twintigste eeuw plaatst Melnyk een maximalistische tegenhanger waarin overtonen en de zogenaamde “vierde dimensie van geluid” een centrale positie innemen. Het is al van 1986 geleden dat Melnyk nog in België concerteerde.

 

+ tbc

 

2/10

film tbc

Pyrolator (de)
Pyrolator is het pseudoniem van Kurt Dahlke. Dahlke is een sleutelfiguur binnen de Duitse elektronische en experimentele popmuziek. Hij was ooit lid van DAF, Fehlfarben en Der Plan en hielp zo het begrip “Neue Deutsche Welle” mee ontwikkelen. Momenteel specialiseert hij zich in computergestuurde compositie en synthesizerwerk met de Thunder & Lightning II-synthesizer (ontwikkeld door pionier Donald Bucha) die hij controleert met handbewegingen zoals bij een theremin.

Kian Sandalen (b)
Kian Sandalen is het muzikale pseudoniem van Gerard Herman. In het free improv trio Sheldon Siegel bewees Herman al dat hij een jong muzikaal wonder is die zowel op sax als op zijn zelfgebouwde instrumenten tot het uiterste gaat om zijn eigen geluidstaal te ontdekken. Onlangs bracht hij een eerste cassette uit op het Antwerpse Taped Sounds dat een brede waaier aan invloeden liet horen, van oude etnische muziek tot hedendaagse noise. Herman is naast muzikant ook veelzijdig beeldend kunstenaar in de lift.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s